-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Uniwersytet Jagielloński
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kraków 2001, wyd. 1, Format 170 x 240, objętość 116 str., oprawa miękka
W podręczniku Autor przedstawia skomplikowane zagadnienia dotyczące oceny stanu odżywiania, podaży składników odżywczych i prowadzenia oraz monitorowania żywienia pozajelitowego i dojelitowego w sposób niezwykle prosty.
Wynika to zarówno z umiejętności dydaktycznych, jak i rozległej wiedzy oraz doświadczenia zdobytego w ciągu wielu lat pracy z chorymi dziećmi.
Podręcznik przyczyni się do upowszechnienia wiedzy na temat leczenia żywieniowego wśród lekarzy i studentów oraz pomoże w podejmowaniu decyzji, kiedy, jak i u kogo zastosować żywienie pozajelitowe lub dojelitowe, które jest dziś nieodłącznym, chociaż często niedocenionym elementem leczenia ciężko chorych.
Spis treści
1. Rozwój leczenia żywieniowego - rys historyczny, Leczenie żywieniowe czy karmienie?2. Składniki odżywcze diet enteralnych i roztworów do odżywiania pozajelitowego
4. Odżywianie dojelitowe
5. Powikłania odżywiania dojelitowego
6. Odżywianie pozajelitowe
7. Obliczanie składu roztworów do odżywiania pozajelitowego
8. Powikłania odżywiania pozajelitowego
9. Monitorowanie prowadzonego leczenia żywieniowego.
Książka
-
ISBN:
83-233-1507-8
-
Autor:
Mikołaj Spodaryk