Owoce, jak wiadomo, to niezwykle cenne źródło witamin i minerałów, ale również błonnika, enzymów i wielu innych składników odżywczo-trawiennych. Ich inne ważne właściwości to, na ogół, niskokaloryczność i niski poziom glikemiczny, co jest istotne zwłaszcza dla osób stosujących diety na odchudzanie czy też dotkniętych cukrzycą. Natomiast obecność przeciwutleniaczy w owocach pozwala na obniżenie ryzyka chorób serca, udaru mózgu czy nowotworów, ale też ma znaczący wpływ na opóźnianie starzenia się organizmu poprzez eliminowanie wolnych rodników. Dodatkową zaletą książki są zdrowotne przepisy kulinarne.
Książka
-
ISBN:
978-83-61372-64-6
-
Autor:
Aleksander Pawłowski
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2017
-
Format:
14.8x20.9
-
Liczba stron:
130
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Autoterapia E. Książek
38,20
PLN
Sól Lecznicze właściwości
25,90
PLN
Ziołolecznictwo dla młodzieży
20,70
PLN
Samoleczenie wzroku metodą dr. Batesa
22,00
PLN
Samoleczenie aloesem
21,30
PLN
Domowe sposoby leczenia
33,90
PLN
Samoleczenie metodą B.S.M. z płytą CD
31,70
PLN
Samoleczenie i uzdrawianie
28,90
PLN