Wrocław 2012, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 152 str., oprawa miękka
Chorujesz na wątrobę lub przeszedłeś poważną operację związaną z wątrobą? Jesteś w ciąży, a lekarz zdiagnozował u Ciebie chorobę wątroby? Nie wiesz, co dalej - jak się odżywiać, co wolno, a czego nie wolno Ci jeść? Poniższy poradnik w prosty sposób wyjaśni Ci, jakie są zasady diety wątrobowej, wskaże produkty zalecane oraz zabronione, uzmysłowi Ci, jak proste jest wprowadzenie i stosowanie diety wątrobowej. Nie musisz jeść niesmacznych potraw, nie musisz rezygnować z przyjemności - przepisy zawarte w tej książce podpowiedzą Ci, w jaki sposób przygotować zdrowe i smaczne posiłki.
Spis treści
DLACZEGO WĄTROBA JEST TAK WAŻNA?ZRÓŻNICOWANIE DIETY WĄTROBOWEJ ZE WZGLĘDU
NA WYSTĘPOWANIE CHORÓB WĄTROBY
DIETA WĄTROBOWA PO RESEKCJI WORECZKA ŻÓŁCIOWEGO
DIETA WĄTROBOWA W CIĄŻY
PODSTAWOWE ZASADY DIETY WĄTROBOWEJ
ZIOŁA I PRODUKTY WSPOMAGAJĄCE WĄTROBĘ
PRZEPISY KULINARNE
Zupy
Potrawy z mięsa
Potrawy z ryb
Potrawy z warzyw i owoców
Potrawy mączne
Desery i słodycze
Koktajle i napoje
BIBLIOGRAFIA
Książka
-
ISBN:
978-83-7277-633-4
-
Autor:
Andrew Laughin