Warszawa 2002, wydanie 1, format 160 x 215, objętość 96 str., 22 ilustracje, 6 tabel, oprawa twarda
Książka pomaga rozpoznać i zwalczyć dolegliwości związane z zaburzeniami czynności tarczycy wywołanymi niedoborem jodu. Zawarte są w niej podstawowe informacje na temat gruczołu tarczowego, jego fizjologii i chorób, diagnostyki i leczenia. Główną część książki stanowią przepisy kulinarne, które ułatwiają w naturalny sposób uregulowanie gospodarki jodowej. Proponowane potrawy można łatwo i szybko przygotować. Oprócz przepisów podano dokładne wartości energetyczne i zawartość jodu, co bardzo ułatwia kontrolowanie codziennej diety.
Spis treści
PrzedmowaPodstawy
Smaczne śniadania
Wyśmienite obiady bogate w jod
Rozmaitości na kolację
Słodkie podwieczorki i desery
Skorowidz alfabetyczny potraw
Książka
-
ISBN:
83-200-2680-6
-
Autor:
Sven David Muller,Christiane Pfeuffer
Inne tytuły z tej serii:
Mukowiscydoza Lekarz radzi
41,73
PLN
Wątroba Porady lekarza rodzinnego
4,50
PLN
Bezsenność /Medyk
18,00
PLN
Przepisy na kaca
21,80
PLN
Astma Lekarz radzi
15,00
PLN
Toczeń Lekarz radzi
41,73
PLN
Zgaga i refluks żołądkowy
41,73
PLN
Dna moczanowa Poradnik dla pacjenta
33,60
PLN
Zdrowy układ pokarmowy
35,90
PLN
Jak pokonać kandydozę Lekarz radzi
58,79
PLN
Programy rodzinne Twoich chorób Tom 1
32,90
PLN
Chorzy i lekarze w moim życiu
33,30
PLN
Męskość w pigułce
8,70
PLN
Zdrowie mężczyzny Poradnik
61,40
PLN
Katar sienny Natura dla zdrowia
9,90
PLN
13,65 PLN
Oszczędzasz 3.75 PLN