-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Edra Urban & Partner
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Osoby cierpiące na IBS mogą w końcu cieszyć się spokojnym trawieniem! IBS (zespół jelita drażliwego) to rozpoznanie, które dotyka 15–20% światowej populacji. Dawniej leczenie zespołu obejmowało zaledwie ogólne porady, teraz jednak pojawiła się nowa, skuteczna dieta lecznicza – FODMAP. Polega ona na wyłączeniu z diety pewnych węglowodanów, dzięki czemu ulgę odczuć może nawet 75% wszystkich pacjentów. Przestrzeganie zasad FODMAP oznacza konieczność pilnowania diety, ale przede wszystkim nauczenie się unikania produktów, które podrażniają jelita – przy równoczesnym spożywaniu smacznych potraw. Książka przeznaczona jest dla każdego, kto pragnie gotować dobrze i z zachowaniem założeń diety FODMAP. Żaden przepis nie zawiera wobec tego cebuli, czosnku, glutenu ani laktozy.
Spis treści:
Witajcie! 5
Ibs i dieta fodmap 7
Śniadania 15
Owsianka z ziarnami 16
Domowe muesli 18
Chrupki chlebek 18
Orkiszowy chleb na zakwasie 20
Bułki z błonnikiem 22
Chleb kefirowy 22
Słodkie bułeczki 24
Racuchy bananowe 26
Poranny koktajl 26
Obiady i kolacje 29
Pieczony łosoś z szafranem i pomarańczą 30
Ryba à la pizza mamy Gunilli 32
Łosoś teriyaki z sezamem i kapustą chińską 34
Sałatka nicejska 36
Zrazy wołowe z mozzarellą i pomidorami 38
Sos boloński 40
Lasagne 40
Szwedzkie klopsiki 42
Azjatycka sałatka z wołowiną
i makaronem ryżowym 44
Marynowana wieprzowina z gryką
i sałatką coleslaw 46
Szaszłyki z pasztecików jagnięcych i tabule
z komosą ryżową oraz jogurtem miętowym 48
Drobiowe klopsiki z cytryną i szałwią 50
Kurczak balsamico z szynką parmeńską
i warzywami korzeniowymi 52
Kurczak w sosie koperkowym 54
Kurczak z gremolatą i risotto z cukinią 56
Marchewkowe paszteciki z sałatką z kaszy jaglanej 58
Zapiekanka śródziemnomorska 60
Ryż z pomidorami, serem halloumi i groszkiem 62
Tofu z woka 64
Makaron z langustą 66
Makaron z łososiem i zielonymi warzywami 68
Włoski makaron z kurczakiem 70
Makaron z wołowiną oraz żółtą
i czerwoną papryką 72
Carbonara 74
Ciasto na tartę 76
Tarta z brokułem i serem feta 76
Tarta z łososiem i szpinakiem 77
Tarta z serem i szynką 77
Pieczone ziemniaki z trzema nadzieniami 78
Nadzienie z kurczakiem 78
Nadzienie z tuńczykiem 78
Nadzienie z krewetkami 78
Zupa pomidorowa z mozzarellą 80
Zupa szpinakowa z jajkiem na twardo 80
Zupa brokułowa z chlebem chrupkim
i serem feta 81
Marchewkowy sos ailloli 82
Dip pomidorowy z bazylią 82
Dip z limonki i imbiru 82
Dip z koziego sera i tymianku 82
Dip z sera feta i oliwek 82
Przyprawa do tacos 84
Sos do tacos 84
Bulion warzywny 85
Olej aromatyzowany 85
Słodkości 87
Babeczki 88
Ciastka z malinami 90
Kokosowe makaroniki 92
Crumble z owocami 94
Ciasto marchewkowe 96
Ciasto z białej czekolady 98
Panna cotta 100
Warstwowy deser z kremem cytrynowym
i borówką amerykańską 102
Domowy krem cytrynowy 102
Książka
-
ISBN:
978-83-65835-69-7
-
Autor:
Sofia Antonsson
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2018
-
Format:
167 x 206
-
Liczba stron:
110
-
Oprawa:
miękka