Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: , Kurczewski Jacek
Waga produktu: 0.728 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 9788323523383
Wysyłka od: 9.90 PLN
Publikacja, jak każda książka kucharska, prezentuje przepisy. Można się więc z niej dowiedzieć, jak przygotować potrawy tradycyjne (pierogi z kapustą i grzybami) oraz egzotyczne (makaron po koreańsku), dania z niecodziennych składników (na przykład ze... stokrotek) czy ciekawe dodatki (pieprz ziołowy). Ponieważ jednak książka powstała ze szczególnej okazji, jaką jest jubileusz UW, zawiera też krótkie teksty opowiadające o kulinarnych tradycjach uczelni (jak jadali profesorowie i studenci w XIX i XX w.) oraz o tradycjach kulinarnych w ogóle (na przykład jak jadali starożytni Rzymianie). Dodatkową ciekawostkę stanowi fakt, że autorami przepisów są ludzie związani z UW, zajmujący różne stanowiska i zatrudnieni w różnych jednostkach uczelnianych: rektorzy, profesorowie, pracownicy administracyjni… Książka w lekkiej, nierzadko zabawnej formie opowiada więc nie tylko o kuchni, ale też o ludziach Uniwersytetu, pozwalając poznać ich od innej, czasem zaskakującej strony.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-235-2338-3

  • Redaktor: 

    Kurczewski Jacek

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2016

  • Format: 

    14.9x30.5

  • Liczba stron: 

    192

  • Oprawa: 

    Twarda

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss