-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.WSTiH Gdańsk
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Gdańsk 2008, wydanie 1, format 165 x 230, objętość 103 str., oprawa miękka
Podstawy rachunkowości zarządczej z uwzględnieniem sektora hotelarstwa i gastronomii - zbiór zadań zawiera podstawowe zadania z zakresu rachunkowości zarządczej. W zbiorze zadań położono szczególny nacisk na sektor hotelarstwa i gastronomii poprzez powiązanie zadań z tymi zagadnieniami. Opracowany materiał ćwiczeniowy podzielono na dwanaście części. Jedenaście części zawiera zadania i pytania kontrolne a ostatnia dwunasta część zawiera pytania testowe. Samodzielne rozwiązanie zadań i umiejętności udzielenia odpowiedzi na pytania teoretyczne oraz testowe stanowi podstawę wiedzy z zakresu rachunkowości zarządczej dla Studentów oraz przedsiębiorców prowadzących swoją działalność w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw.
Podstawy rachunkowości zarządczej z uwzględnieniem sektora hotelarstwa i gastronomii - zbiór zadań - mogą być wykorzystywane jako materiał ćwiczeniowy dla Studentów uczelni nieekonomicznych.
Autorzy wyrażają nadzieję, że zaprezentowane w zbiorze zagadnienia przybliżą Czytelnikowi rachunkowość zarządcza z uwzględnieniem zagadnień sektora hotelarstwa i gastronomii. Będziemy zobowiązani za wszelkie uwagi krytyczne i sugestie, które zostaną uwzględnione w kolejnej edycji zbioru.
Spis treści
WstępRozdział 1
WPROWADZENIE DO RACHUNKOWOŚCI ZARZĄDCZEJ
Rozdział 2
KLASYFIKCJA KOSZTÓW DLA CELÓW DECYZYJNYCH
Rozdział 3
PODZIAŁ KOSZTÓW NA STAŁE I ZMIENNE
Rozdział 4
METODY WYCENY ZAPASÓW
Rozdział 5
SYSTEMY RACHUNKU KOSZTÓW
Rozdział 6
KALKULACJA PODZIAŁOWA PROSTA
Rozdział 7
KALKULACJA PODZIAŁOWA WSPÓŁCZYNNIKOWA
Rozdział 8
KALKULACJA DOLICZENIOWA ASORTYMENTOWA
ORAZ WSPÓŁCZYNNIKOWA
Rozdział 9
PRÓG RENTOWNOŚCI
Rozdział 10
METODY USTALANIA CEN
Rozdział 11
PROCES BUDŻETOWANIA
Rozdział 12
PYTANIA TESTOWE
BIBLIOGRAFIA
Książka
-
ISBN:
978-83-89081-15-5
-
Autor:
WOJCIECH NASTAJ, IRENA MYJKOWSKA