Podręcznik akademicki zawierający kompleksową wiedzę na temat gospodarki turystycznej. Szczególną uwagę poświęcono aspektom jakości, mającym obecnie decydujące znaczenie w walce konkurencyjnej na rynku usług turystycznych.
Autorzy omawiają kolejno:
* podstawy teoretyczne i terminologię,
* problemy jakości w gospodarce turystycznej,
* przewozy turystyczne,
* hotelarstwo i gastronomię,
* biura podróży,
* inne formy obsługi ruchu turystycznego,
* gospodarkę lokalną i regionalną,
* jakość produktu wybranych form gospodarki turystycznej.
Dodatkowymi zaletami podręcznika są:
* dostosowanie do programów nauczania,
* liczne przykłady z polskiej praktyki gospodarczej,
* słowniczek podstawowych terminów z angielskimi odpowiednikami,
* bogata bibliografia,
* indeks rzeczowy.
Spis treści
1. Teoretyczne podstawy gospodarki turystycznej2. Podstawy jakości w gospodarce turystycznej
3. Przewozy turystyczne
4. Hotelarstwo i gastronomia
5. Biura podróży
6. Pozostałe formy obsługi ruchu turystycznego
7. Lokalna i regionalna gospodarka turystyczna
8. Produkt turystyczny wybranych form turystyki
Książka
-
ISBN:
978-83-01-15638-1
-
Redaktor:
Panasiuk Aleksander
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2008
-
Format:
165 x 235
-
Liczba stron:
278
-
Oprawa:
miękka