Autor, Redaktor: Michele Sharp,
Waga produktu: 0.200 kg
Wysyłka od: 4.99 PLN

Warszawa 2005, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 204 str., oprawa miękka

Migrena to bardzo uciążliwa dolegliwość, która utrudnia normalne życie. Chociaż do tej pory nie znaleziono na nią doskonałego lekarstwa, poznano jednak czynniki wywołujące napady migrenowe. Należy do nich niewłaściwa dieta. Stwierdzono, że spożywanie pewnych potraw, a właściwie określonych produktów w nich zawartych, może powodować bolesne migreny. W poradniku zamieszczono przepisy na różnorodne i smaczne dania, w których składniki migrenotwórcze zostały zastąpione innymi. Autorzy proponują dania główne: wegetariańskie i mięsne, a także zupy, sałatki, przystawki i przekąski, potrawy z ryb i owoców morza, wywary, buliony, sosy, ciasta i desery. Książka stanowi również zbiór cennych informacji na temat samej migreny i mechanizmów jej powstawania.

Spis treści

Wstęp
Więcej niż zwykły ból głowy
Rodzaje migren
Diagnozowanie i leczenie migreny
Analiza czynników pochodzenia dietetycznego
Przystawki i przekąski
Zupy i sałatki
Bęzmięsne dania główne
Potrawy z mięsa i drobiu
Potrawy z ryb i owoców morza
Jarzyny i przystawki
Podstawowe wywary, buliony i sosy
Szybkie wypieki
Desery i wypieki
Napoje
Piśmiennictwo
Poradnictwo i organizacje
Skorowidz


Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-3059-5

  • Autor: 

    Michele Sharp

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...