-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Wydawnictwo Lekarskie PZWL
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Warszawa 2005, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 204 str., oprawa miękka
Migrena to bardzo uciążliwa dolegliwość, która utrudnia normalne życie. Chociaż do tej pory nie znaleziono na nią doskonałego lekarstwa, poznano jednak czynniki wywołujące napady migrenowe. Należy do nich niewłaściwa dieta. Stwierdzono, że spożywanie pewnych potraw, a właściwie określonych produktów w nich zawartych, może powodować bolesne migreny. W poradniku zamieszczono przepisy na różnorodne i smaczne dania, w których składniki migrenotwórcze zostały zastąpione innymi. Autorzy proponują dania główne: wegetariańskie i mięsne, a także zupy, sałatki, przystawki i przekąski, potrawy z ryb i owoców morza, wywary, buliony, sosy, ciasta i desery. Książka stanowi również zbiór cennych informacji na temat samej migreny i mechanizmów jej powstawania.
Spis treści
WstępWięcej niż zwykły ból głowy
Rodzaje migren
Diagnozowanie i leczenie migreny
Analiza czynników pochodzenia dietetycznego
Przystawki i przekąski
Zupy i sałatki
Bęzmięsne dania główne
Potrawy z mięsa i drobiu
Potrawy z ryb i owoców morza
Jarzyny i przystawki
Podstawowe wywary, buliony i sosy
Szybkie wypieki
Desery i wypieki
Napoje
Piśmiennictwo
Poradnictwo i organizacje
Skorowidz
Książka
-
ISBN:
978-83-200-3059-5
-
Autor:
Michele Sharp