Autor, Redaktor: Dieter Pohlau,Gudrun Werner,
Waga produktu: 0.200 kg
Wysyłka od: 4.99 PLN

Warszawa 2005, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 96 str., oprawa miękka

Jednym z elementów terapii w stwardnieniu rozsianym - i to bardzo ważnym - jest leczenie dietetyczne, dzięki któremu możemy wpływać na poszczególne objawy towarzyszące chorobie, ograniczające m.in. liczbę rzutów, łagodzące takie dolegliwości, jak: zaparcia, męczliwość, problemy z pęcherzem. Książka ma służyć praktyczną pomocą na co dzień. W części teoretycznej, w tabelach, zawarte są informacje na temat wartości energetycznej produktów żywnościowych oraz zawartości składników odżywczych w różnych pokarmach. W drugiej części zaprezentowano przepisy na smaczne i zdrowe potrawy, odpowiednie dla chorych na stwardnienie rozsiane. Autorzy mają nadzieję, że ich poradnik ułatwi życie chorym i korzystnie wpłynie na ich samopoczucie, zarówno fizyczne, jak i psychiczne.

Spis treści

Część ogólna

Żywienie
Dostarczanie energii
Trawienie
Masa ciała i redukcja nadwagi

Część szczegółowa

Przepisy kulinarne
Zupy
Wegetariańskie dania główne
Grillowanie bez mięsa
Dania rybne
Desery i słodkie dania
Ciasta i drobne wypieki

Alfabetyczny spis potraw


Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-3052-8

  • Autor: 

    Dieter Pohlau,Gudrun Werner

Inne tytuły z tej serii: