Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Richard Beliveau, Denis Gingras,
Waga produktu: 0.700 kg
Wysyłka od: 10.50 PLN
Wydawca: Delta

Warszawa 2009, Wyd. 1, Format 217 x 218, objętość 214 str., oprawa miękka


Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka.
Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada.
Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki
przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną.
Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7175-601-6

  • Autor: 

    Richard Beliveau, Denis Gingras

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...