-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Delta
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Warszawa 2009, Wyd. 1, Format 217 x 218, objętość 214 str., oprawa miękka
Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka.
Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada.
Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki
przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną.
Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.
Książka
-
ISBN:
978-83-7175-601-6
-
Autor:
Richard Beliveau, Denis Gingras