Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ „starożytnym darem Andów dla świata”. Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery.
O autorach:
Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.
O autorach:
Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.
Książka
-
ISBN:
978-83-62103-79-9
-
Autor:
Beth Geisler
-
Redaktor:
Krok Katarzyna
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2015
-
Format:
21.5x16.2cm
-
Liczba stron:
68
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Superfood
30,10
PLN
Bądź twórcą swojego zdrowia
28,40
PLN
Vademecum żywienia człowieka
26,50
PLN
Czy wiesz ile jesz
12,70
PLN
Dieta bezglutenowa co wybrać
71,47
PLN
Zasady żywienia Podręcznik część 2
32,50
PLN
Technologia żywności i żywienia
32,00
PLN
Biotechnologia żywności
59,50
PLN
Ocena żywności i żywienia
28,40
PLN