X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.SGGW
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Warszawa 2011, wydanie 1, format 175 x 245, objętość 519 str., oprawa twarda
Niniejszy podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów studiujacych nauki o żywności i żywieniu człowieka, dietetyki i towaroznawstwa oraz kadry inżynierskiej w przedsiębiorstwach przemysłu mięsnego zainteresowanej uaktywnieniem swojej wiedzy teoretycznej o współcześnie stosowaych operacjach technologicznych i uwarunkowaniach surowcowych.
Do książki dołączone są dwie płyty DVD, na których są zamieszczone wysokiej jakości filmy z przebiegu procesów technologicznych
Spis treści
PrzedmowaI. SUROWCE ZWIERZĘCE I ICH JAKOŚĆ
1. Wprowadzenie
2. Charakterystyka zwierząt rzeźnych
3. Produkcja rzaeźna
4. Mięso zwierząt rzeźnych, budowa histologiczna i skład cheniczny
5. Przemiany poubojowe mięsa
6. Jakość surowca mięsnego i jej uwarunkowania
II. PRZETWÓRSTWO MIĘSA
1. Wprowadzenie
2. Surowce do produkcji przetworów miesnych
3. Wpływ procesów utrwalania na jakość mięsa i przetworów miesnych
4. Operacje jednostkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
5. Opracowywanie nowych produktów
6. Proces technologiczny produkcji kiełbas parzonych i produktów blokowych
7. Proces technologiczny produkcji kiełbas surowych dojrzewających
8. Proces technologiczny produkcji wędzonek
9. Proces technologiczny produkcji wędlin podrobowych
10. Proces technologiczny produkcji konserw mięsnych
11. Proces produkcyjny żywnośći wygodnej z mięsa
12. Proces technologiczny produkcji tłuszczów topionych
13. Konfekcjonowanie, pakowanie, etykietowanie oraz dystrybucja mięsa i przetworów miesnych
14. Kontrola mikrobiologiczna mięsa i przetworów mięsnych
15. Mierniki oceny stanu ekonomicznego przedsiębiorstw przemysłu mięsnego
Skorowidz rzeczowy
Książka
-
ISBN:
978-83-7583-317-1
-
Redaktor:
Pisula Andrzej,Pospiech Edward
Inne tytuły z tej serii:
Czy wiesz ile jesz
12,70
PLN
Superfood
30,10
PLN
Ocena żywności i żywienia
28,40
PLN
Vademecum żywienia człowieka
26,50
PLN
Zasady żywienia Podręcznik część 2
32,50
PLN
Technologia żywności i żywienia
32,00
PLN
Dieta bezglutenowa co wybrać
71,47
PLN
Biotechnologia żywności
59,50
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Dieta oczyszczająca i regeneracyjna
84,24
PLN
Karmienie piersią poradnictwo promocja
59,50
PLN