Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: , Pisula Andrzej,Pospiech Edward
Waga produktu: 1.100 kg
EAN: 9788375833171
Wysyłka od: 9.90 PLN
Wydawca: SGGW

Warszawa 2011, wydanie 1, format 175 x 245, objętość 519 str., oprawa twarda

Niniejszy podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów studiujacych nauki o żywności i żywieniu człowieka, dietetyki i towaroznawstwa oraz kadry inżynierskiej w przedsiębiorstwach przemysłu mięsnego zainteresowanej uaktywnieniem swojej wiedzy teoretycznej o współcześnie stosowaych operacjach technologicznych i uwarunkowaniach surowcowych.

Do książki dołączone są dwie płyty DVD, na których są zamieszczone wysokiej jakości filmy z przebiegu procesów technologicznych

Spis treści

Przedmowa
I. SUROWCE ZWIERZĘCE I ICH JAKOŚĆ
1. Wprowadzenie
2. Charakterystyka zwierząt rzeźnych
3. Produkcja rzaeźna
4. Mięso zwierząt rzeźnych, budowa histologiczna i skład cheniczny
5. Przemiany poubojowe mięsa
6. Jakość surowca mięsnego i jej uwarunkowania

II. PRZETWÓRSTWO MIĘSA
1. Wprowadzenie
2. Surowce do produkcji przetworów miesnych
3. Wpływ procesów utrwalania na jakość mięsa i przetworów miesnych
4. Operacje jednostkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
5. Opracowywanie nowych produktów
6. Proces technologiczny produkcji kiełbas parzonych i produktów blokowych
7. Proces technologiczny produkcji kiełbas surowych dojrzewających
8. Proces technologiczny produkcji wędzonek
9. Proces technologiczny produkcji wędlin podrobowych
10. Proces technologiczny produkcji konserw mięsnych
11. Proces produkcyjny żywnośći wygodnej z mięsa
12. Proces technologiczny produkcji tłuszczów topionych
13. Konfekcjonowanie, pakowanie, etykietowanie oraz dystrybucja mięsa i przetworów miesnych
14. Kontrola mikrobiologiczna mięsa i przetworów mięsnych
15. Mierniki oceny stanu ekonomicznego przedsiębiorstw przemysłu mięsnego
Skorowidz rzeczowy

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7583-317-1

  • Redaktor: 

    Pisula Andrzej,Pospiech Edward

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

aaa ssss