X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Aba
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.
Znaczenie prawidłowego zestawiania pokarmów
Klasyfikacja pokarmów
Trawienie
Dobre i złe zestawienia pokarmowe
Owoce, owoce uwodnione i warzywa
Zestawianie pokarmów - nauka lekka, prosta i przyjemna
Wskazówki praktyczne
II. CZĘŚĆ DRUGA
Prawidłowe kombinacje pokarmowe
Przystawki
Zupy
Sałatki
Owocowe smakołyki
Dania ciepłe
Potrawy z ziemniaków
Potrawy z ryżu i makaronów
Przekąski
Specjały z serów
Sosy
Napoje bezalkoholowe
Propozycje menu
Spis treści
I. CZĘŚĆ PIERWSZAZnaczenie prawidłowego zestawiania pokarmów
Klasyfikacja pokarmów
Trawienie
Dobre i złe zestawienia pokarmowe
Owoce, owoce uwodnione i warzywa
Zestawianie pokarmów - nauka lekka, prosta i przyjemna
Wskazówki praktyczne
II. CZĘŚĆ DRUGA
Prawidłowe kombinacje pokarmowe
Przystawki
Zupy
Sałatki
Owocowe smakołyki
Dania ciepłe
Potrawy z ziemniaków
Potrawy z ryżu i makaronów
Przekąski
Specjały z serów
Sosy
Napoje bezalkoholowe
Propozycje menu
Książka
-
ISBN:
978-83-61012-61-0
-
Autor:
Jan Dries, Inge Dries
-
Wydanie:
2
-
Rok wydania:
2011
-
Format:
14.5x20.5cm
-
Liczba stron:
204
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
Nadwaga Porady lekarza rodzinnego
4,00
PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN
Cholesterol cichy zabójca
11,95
PLN
23,90 PLN
Oszczędzasz 11.95 PLN
Podstawy dietetyki
29,90
PLN
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Anatomia człowieka Woźniak
105,30
PLN