X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Aba
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.
Znaczenie prawidłowego zestawiania pokarmów
Klasyfikacja pokarmów
Trawienie
Dobre i złe zestawienia pokarmowe
Owoce, owoce uwodnione i warzywa
Zestawianie pokarmów - nauka lekka, prosta i przyjemna
Wskazówki praktyczne
II. CZĘŚĆ DRUGA
Prawidłowe kombinacje pokarmowe
Przystawki
Zupy
Sałatki
Owocowe smakołyki
Dania ciepłe
Potrawy z ziemniaków
Potrawy z ryżu i makaronów
Przekąski
Specjały z serów
Sosy
Napoje bezalkoholowe
Propozycje menu
Spis treści
I. CZĘŚĆ PIERWSZAZnaczenie prawidłowego zestawiania pokarmów
Klasyfikacja pokarmów
Trawienie
Dobre i złe zestawienia pokarmowe
Owoce, owoce uwodnione i warzywa
Zestawianie pokarmów - nauka lekka, prosta i przyjemna
Wskazówki praktyczne
II. CZĘŚĆ DRUGA
Prawidłowe kombinacje pokarmowe
Przystawki
Zupy
Sałatki
Owocowe smakołyki
Dania ciepłe
Potrawy z ziemniaków
Potrawy z ryżu i makaronów
Przekąski
Specjały z serów
Sosy
Napoje bezalkoholowe
Propozycje menu
Książka
-
ISBN:
978-83-61012-61-0
-
Autor:
Jan Dries, Inge Dries
-
Wydanie:
2
-
Rok wydania:
2011
-
Format:
14.5x20.5cm
-
Liczba stron:
204
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Cholesterol cichy zabójca
11,95
PLN
23,90 PLN
Oszczędzasz 11.95 PLN
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN
Nadwaga Porady lekarza rodzinnego
4,00
PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Podstawy dietetyki
29,90
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Anatomia człowieka Woźniak
105,30
PLN