2010, wydanie 8, format 165 x 235, objętość 256 str., oprawa miękka
W podręczniku podano wiedzę z zakresu fizjologii i biochemii żywienia, omówiono wydanie Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych oraz znowelizowane normy na energię i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia. Rozwinięto zagadnienia związane z wprowadzeniem systemu bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności HACCP. Uwzględniono wiadomości o żywieniu dietetycznym, omówiono charakterystyki poszczególnych diet.
Numer dopuszczenia: 10/00
Książka
-
ISBN:
978-83-02-09149-0
-
Autor:
Hanna Kunachowicz,Elżbieta Czarnowska-Misztal,Halina Turlejska
Inne tytuły z tej serii:
Cholesterol cichy zabójca
11,95
PLN
23,90 PLN
Oszczędzasz 11.95 PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
Nadwaga Porady lekarza rodzinnego
4,00
PLN
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Podstawy dietetyki
29,90
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN