Warszawa 2013, wydanie 2, format 170 x 240, objętość 180 str., oprawa miękka
Podrecznik obejmuje wstęp wprowadzający w problematykę zagadnienia oraz kolejne rozdziały poświęcone metodyce badań spożycia żywności, sposobu żywienia i stanu odżywienia. Na zakończenie omawia referencyjne wartości spożycia pod kątem praktycznego ich wykorzystania w racjonalizacji żywienia.
Spis treści
Przedmowa1. Wstęp
2. Metody oceny spożycia żywności
3. Metody oceny sposobu żywienia
4. Metody oceny stanu odżywienia
5. Biomarkery spożycia energii i wybranych składników pokarmowych
6. Biomarkery oceny stanu odżywienia białkiem
7. Biomarkery oceny stanu odżywienia witaminami
8. Biomarkery oceny stanu odżywienia składnikami mineralnymi
9. Wartości referencyjne spożycia w ocenie żywienia
Skorowidz
Książka
-
ISBN:
978-83-7583-428-4
-
Autor:
Gronowska-Senger Anna
Inne tytuły z tej serii:
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Nadwaga Porady lekarza rodzinnego
4,00
PLN
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
Podstawy dietetyki
29,90
PLN
Cholesterol cichy zabójca
23,90
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Mikrobiom a zdrowie człowieka
30,40
PLN