Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Gronowska-Senger Anna,
Waga produktu: 0.300 kg
EAN: 9788375834284
Wysyłka od: 9.00 PLN
Wydawca: SGGW

Warszawa 2013, wydanie 2, format 170 x 240, objętość 180 str., oprawa miękka

Podrecznik obejmuje wstęp wprowadzający w problematykę zagadnienia oraz kolejne rozdziały poświęcone metodyce badań spożycia żywności, sposobu żywienia i stanu odżywienia. Na zakończenie omawia referencyjne wartości spożycia pod kątem praktycznego ich wykorzystania w racjonalizacji żywienia.

Spis treści

Przedmowa
1. Wstęp
2. Metody oceny spożycia żywności
3. Metody oceny sposobu żywienia
4. Metody oceny stanu odżywienia
5. Biomarkery spożycia energii i wybranych składników pokarmowych
6. Biomarkery oceny stanu odżywienia białkiem
7. Biomarkery oceny stanu odżywienia witaminami
8. Biomarkery oceny stanu odżywienia składnikami mineralnymi
9. Wartości referencyjne spożycia w ocenie żywienia
Skorowidz

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7583-428-4

  • Autor: 

    Gronowska-Senger Anna

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss