Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Krystyna Iwanow
Waga produktu: 0.57 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 10.50 PLN

Zapotrzebowanie zdrowego człowieka na energię, składniki odżywcze i witaminy jest zróżnicowane i bardzo indywidualne. Zależy od wielu czynników takich jak płeć, wiek, stan fizjologiczny, rodzaj wykonywanej pracy, aktywności fizycznej czy warunków klimatycznych. Aby zachować dobry stan zdrowia codzienna dieta powinna być zbilansowana i urozmaicona oraz składać się z różnorodnych produktów spożywczych.

Nieprawidłowy pod względem jakościowym i ilościowym sposób żywienia może powodować niedobory lub nadmiary żywieniowe a w konsekwencji może być przyczyną wielu chorób dietozależnych.

Tabele składu i wartości odżywczej informują w sposób szczegółowy o tym ile energii, białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika, składników mineralnych i witamin zawierają różne produkty lub potrawy, co jest niezbędne przy prawidłowym komponowaniu poszczególnych dań i całodziennych jadłospisów.

Książka przygotowana we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia w Warszawie. Pomoże wszystkim dietetykom w analizie sposobu odżywiania pod kątem prawidłowości w stosunku do zaleceń żywieniowych, zwłaszcza w sytuacjach, w których ważna jest kaloryczność i wartość odżywcza produktów.

Parametry

  • Tytuł: 

    Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw

  • ISBN: 

    9788320055863

  • Autor: 

    Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Krystyna Iwanow

  • Rok wydania: 

    2019

  • Numer wydania: 

    7

  • Liczba stron: 

    150

  • Szerokość produktu: 

    28

  • Wysokość produktu: 

    20

  • Okładka: 

    miękka

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...