Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Gaby Schwarz,Sonja Carlsson,
Waga produktu: 0.300 kg
Wysyłka od: 5.99 PLN

Warszawa 2003, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 164 str., oprawa miękka

Co mogę jeść, a czego muszę unikać? To pytanie stawia sobie coraz więcej osób. Poradnik ułatwia życie bez dolegliwości - pomimo alergii. W części informacyjnej wyjaśniono metody rozpoznawania alergii pokarmowych na podstawie ich objawów, metody leczenia oraz szanse na wyleczenie. W części zawierającej przepisy podano wiele propozycji na najróżniejsze potrawy. Pokazują one, że jedzenie - nawet ze wskazanymi ograniczeniami - może być różnorodne i smaczne.
 

Spis treści

Przedmowa
Układ immunologiczny
Alergie pokarmowe
Co to jest alergia krzyżowa?
Jak rozpoznać alergię pokarmową?
Najczęściej spotykane alergeny pokarmowe
Zioła i przyprawy a ryzyko wystąpienia alergii
Wykaz produktów zawierających alergeny pokarmowe
Wykaz wybranych substancji dodatkowych o właściwościach alergizujących i produktach je zawierających
Alergeny ukryte
Suplementy diety i środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego
Zapobieganie alergiom pokarmowym
Leczenie alergii pokarmowych
Diety stosowane w diagnostyce i leczeniu alergii pokarmowych
Jadłospisy dla osób cierpiących na wybrane rodzaje alergii pokarmowych
Piśmiennictwo

Książka

  • ISBN: 

    83-200-2799-3

  • Autor: 

    Gaby Schwarz,Sonja Carlsson

Inne tytuły z tej serii: