Warszawa 2002, wydanie 1, format 160 x 215, objętość 96 str., 22 ilustracje, 6 tabel, oprawa twarda
Książka pomaga rozpoznać i zwalczyć dolegliwości związane z zaburzeniami czynności tarczycy wywołanymi niedoborem jodu. Zawarte są w niej podstawowe informacje na temat gruczołu tarczowego, jego fizjologii i chorób, diagnostyki i leczenia. Główną część książki stanowią przepisy kulinarne, które ułatwiają w naturalny sposób uregulowanie gospodarki jodowej. Proponowane potrawy można łatwo i szybko przygotować. Oprócz przepisów podano dokładne wartości energetyczne i zawartość jodu, co bardzo ułatwia kontrolowanie codziennej diety.
Spis treści
PrzedmowaPodstawy
Smaczne śniadania
Wyśmienite obiady bogate w jod
Rozmaitości na kolację
Słodkie podwieczorki i desery
Skorowidz alfabetyczny potraw
Książka
-
ISBN:
83-200-2680-6
-
Autor:
Sven David Muller,Christiane Pfeuffer
Inne tytuły z tej serii:
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Nadwaga Porady lekarza rodzinnego
4,00
PLN
Podstawy dietetyki
29,90
PLN
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN
Cholesterol cichy zabójca
23,90
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN