X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Edra Urban & Partner
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Wrocław 2000, wyd. 1, format 110 x 155, objętość 176 str., oprawa miękka
Zalety tej publikacji to: przedstawienie najważniejszych informacji fachowych w zwartej formie, krótkie opisy najczęściej spotykanych chorób i schorzeń, przejrzysty układ obejmujący etiologię, patogenezę, objawy kliniczne, rozpoznanie, leczenie i rokowanie. Osobny rozdział poświęcono lekom stosowanym w gastrologii.
Spis treści
1. Choroby przełyku2. Choroby żołądka i dwunastnicy
3. Choroby jelit
4. Choroby trzustki, guzy hormonalnie czynne układu trawienia
5. Choroby pęcherzyka i dróg żółciowych
6. Krwawienie z przewodu pokarmowego
7. Stany naglące w chorobach przewodu pokarmowego
8. Leki najczęściej stosowane w chorobach przewodu pokarmowego
9. piśmiennictwo
Książka
-
ISBN:
978-83-87944-31-5
-
Autor:
Z. Knapik