Autor, Redaktor: Sven David Muller,Katrin Raschke,
Waga produktu: 0.200 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 4.99 PLN

Warszawa 2011, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 80 str., oprawa miękka

Podwyższone stężenie cholesterolu we krwi to jeden z czynników zwiększonego ryzyka wystąpienia groźnych chorób: zawału serca i udaru mózgu. Dieta jest zwykle stosowana jako uzupełnienie leczenia farmakologicznego. Jednak w wielu przypadkach leki nie są konieczne: wystarcza sama zmiana nawyków żywieniowych.

Dzięki książce czytelnik dowie się, jakie są mechanizmy przemiany tłuszczów i cholesterolu w organizmie, jaką rolę odgrywa zwiększona aktywność fizyczna i jak skomponować prawidłową dietę, zmniejszającą stężenie cholesterolu. Autorzy podają również liczne przepisy na smaczne potrawy, które skutecznie przyczyniają się do obniżania stężenia cholesterolu.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-4138-5

  • Autor: 

    Sven David Muller,Katrin Raschke

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...