Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Kim Lutz,
Waga produktu: 0.300 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 9788365601469
Wysyłka od: 9.00 PLN
Wydawca: Vivante
Piąta książka z serii „Superfoods” to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły.
Proso, teff , sorgo – to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies.
W książce znajdziesz także 75 prostych przepisów na całe mnóstwo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż – od puszystych pożywnych babeczek aż po rozgrzewające i sycące zupy. Spróbuj chrupiących „jabłek a’la farro”, migdałowej sałatki energetycznej, zupy pomidorowej z sorgo, kanapek z soczewicą i teff, gulaszu z brukselką i kaszą jaglaną, czy pysznych pełnoziarnistych brownies.
__
O autorce:
Kim Lutz – kucharka, autorka książek, mama i weganka.
Kiedy u jej syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem, lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę.
Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych oraz stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak „Chicago Sun-Times”, „VegNews” czy „Chicago Parent”. Prowadzi również bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-65601-46-9

  • Autor: 

    Kim Lutz

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2017

  • Format: 

    16.8x20.0cm

  • Liczba stron: 

    192

  • Oprawa: 

    Miękka ze skrzydełkami

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss