-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.SGGW
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Warszawa 2012, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 232 str., oprawa miękka
W krajach o gospodarce rynkowej udział wydatków na usługi gastronomiczne jest znaczny, gdyż w miarę rozwoju społeczno-gospodarczego rośnie skłonność do korzystania z tych usług. Obserwuje się też rozszerzanie zakresu funkcji gastronomii, która oprócz funkcji oszczędzania i zagospodarowania wolnego czasu konsumentów korzystających z jej usług, sprzyja rozwojowi relacji społecznych (spotkania ze znajomymi, zawieranie nowych znajomości itd.), dostarcza gotowe posiłki do gospodarstw domowych, a także organizuje przyjęcia okolicznościowe w lokalu i poza nim (catering).
Spis treści
Wstęp1. Usługi gastronomiczne
2. Reklama i promocja w gastronomii
3. Aranżacja sali konsumenckiej w zakładzie gastronomicznym
4. Personel w gastronomii
5. Zasady obsługi gości w gastronomii
6. Karty menu
7. Zasady nakrywania do stołu
8. Zasady serwowania potraw
9. Organizacja przyjęć okolicznościowych
10. Zastosowanie systemów komputerowych w gastronomii
11. Kontrola jakości usług
12. Reklamacje
Książka
-
ISBN:
978-83-7244-937-5
-
Autor:
Ewa Carnecka-Skubina