X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Aquarius
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kraków 2013, wydanie 1, format 145 x 200, objętość 344 str., oprawa miękka
Można jeść dużo i być niedożywionym. Można jeść dużo i nie być otyłym. Dlaczego zdrowo wyglądający ludzie często zapadają na różne infekcje? Dlaczego rodzą się chore dzieci? Takich pytań jest bardzo wiele, a przyczyna jest tylko jedna – brak rzetelnej wiedzy o odżywianiu.
Rezultaty wieloletnich badań instytutów żywieniowych, wsparte przekazami Edgara Cayce dają nam wiedzę, dzięki której żywność staje się dla nas lekiem i zapewnia zdrowie na długie lata życia.
Spis treści
Dieta Cayce’ego sprzyja rozwojowi duszyHolistyczne podejście Cayce’ego do odżywiania
Owoce i warzywa
Ziarna, rośliny strączkowe i orzechy
Białko zwierzęce, tłuszcze i oleje
Przyprawy i słodkości
Napoje
Wielowymiarowa dynamika jedzenia
Nastawienie
Budowanie odporności alkalizowaniem
Równowaga pH
Podatność na przeziębienia
Żywność oddziałująca na organizm kwasowo i alkalicznie
Kluczem jest równowaga
Zestawy działające kwasowo
Aspekt psychologiczny i duchowy
Zasadowość i jego związek z metabolizmem wapnia
Sprawdzenie swojej alkaliczności
Glico-Thymolina
Zgaga
Rozwiązaniem jest alkalizowanie
Uzdrawiająca moc enzymów surowych pokarmów
Enzymy w suplementach
Soki
Inhibitory enzymów i korzyści z kiełkowania
Produkty mleczne
Warzywa tradycyjnie zakwaszane
Enzymy w klinicznej terapii
Przygotowanie zdrowych potraw na sposób Cayce’ego
Gotowanie w papierze
Patapar
Stosowanie szybkowarów parowych
Pieczenie
Przyprawy
Naczynia kuchenne
Żywność puszkowana i mrożona
Kuchenka mikrofalowa
Zestawy do optymalnej asymilacji
Unikaj zestawów skrobiowych
Powyżej i poniżej poziomu gruntu
Kawa i herbata bez mleka
Tłuszcze - dobre i złe
Oliwa z oliwek
Tłoczony na zimno, nierafinowany olej warzywny
Miejscowa, sezonowa żywność
Korzyści z lokalnej żywności
Spożywanie sezonowe
Wewnętrzne sezony
Przykłady dziennego posiłku z ridingów Cayce’ego
Żywność, która leczy
Migdały
Jabłka
Sok z wołowiny
Żelatyna Winogrona
Miód
Karczochyjeruzalem - topinambur Pożywienie mumii
Witaminy i mienerały
Brać, czy nie brać naturalnych suplementów?
Rola poszczególnych witamin Rola minerałów
Posiłek wymaga szczególnego czasu i oprawy
Optymalne odżywianie podczas ciąży
Najlepsza żywność dla dziecka
Pożywienie dla maluszków
Zdrowe odżywianie nastolatków
Regulowanie wagi dietą Cayce’ego
Dieta wegetarian
Woda zdrowa i lecznicza
Tajemnicza substancja
Kwas solny w żołądku
Uzdrawiająca woda
Pamięć wody
Bibliografia
Książka
-
ISBN:
978-83-935731-1-0
-
Autor:
Edgar Cayce
-
Redaktor:
Łatak Jerzy M.
Inne tytuły z tej serii:
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN
Cholesterol cichy zabójca
11,95
PLN
23,90 PLN
Oszczędzasz 11.95 PLN
Zdrowie publiczne część 1 Żywienie w zdrowiu publicznym
12,00
PLN
21,80 PLN
Oszczędzasz 9.80 PLN
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Autyzm i dieta O czym warto wiedzieć
16,50
PLN