X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Format-AB
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Warszawa 2008, wydanie 1, format 165 x 230, objętość 119 str., oprawa miękka
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa dla techników i szkół policealnych, dopuszczony do użytku szkolnego, numer dopuszczenia 34/2008
Spis treści
1. Podstawowe wiadomości o marketingu i rynku usług hotelarskich1.1. Pojęcie marketingu
1.2. Podstawowe orientacje marketingowe
1.3. Pojęcie rynku, podaż i popyt usług hotelarskich
1.3.1. Pojęcie rynku
1.3.2. Elementy rynku usług turystycznych i hotelarskich
1.3.3. Popyt na usługi
1.3.4. Podaż usług
1.4. Podmioty rynku
1.5. Segmentacja rynku usług hotelarskich
2. Instrumenty marketingu
2.1. Pojęcie marketingu mix
2.2. Produkt hotelarski
2.3. Cena
2.4. Promocja
2.4.1. Reklama
2.4.2. Sprzedaż osobista
2.4.3. Public relations
2.4.4. Promocja dodatkowa
2.5. Dystrybucja
2.5.1. Pojęcie dystrybucji
2.5.2. Funkcje dystrybucji
2.5.3. Klasyfikacja i charakterystyka kanałów dystrybucji
2.6. Personel
3. Badania marketingowe
3.1. Przedmiot i cel badań marketingowych w hotelarstwie
3.2. Metody badań
3.3. Marketingowy System Informacji (SIM)
3.4. Badania marketingowe usług hotelarskich
4. Zarządzanie marketingowe w przedsiębiorstwach hotelarskich
4.1. Analiza stanu przedsiębiorstwa hotelarskiego wraz z analizą SWOT
4.2. Misja i cel przedsiębiorstwa hotelarskiego
4.3. Zarządzanie marketingowe
5. Mierniki oceny działalności hotelarskiej
Książka
-
ISBN:
978-83-89184-27-6
-
Autor:
MARIA JEZNACH
Inne tytuły z tej serii:
Marketing w turystyce PWE
19,90
PLN
46,00 PLN
Oszczędzasz 26.10 PLN
Prawo turystyczne
50,20
PLN
Wyspy Bałtyku Przewodnik dla nurków
45,15
PLN
Strategie rozwoju turystyki w regionie
39,20
PLN
Polska Atlas turystyki wiejskiej 2010/2011
12,76
PLN
42,53 PLN
Oszczędzasz 29.77 PLN
Obsługa ruchu turystycznego
56,00
PLN
Ekonomia i prawo w hotelarstwie
32,13
PLN
Międzynarodowe organizacje turystyczne
25,00
PLN
38,85 PLN
Oszczędzasz 13.85 PLN
Organizacja pracy w hotelarstwie
5,00
PLN
Drogi ewolucji drukowanych przewodników turystycznych po Polsce
14,90
PLN
36,90 PLN
Oszczędzasz 22.00 PLN
Ekonomika turystyki i rekreacji
64,80
PLN
Transformacje prawa turystycznego
5,00
PLN
Ekonomia i prawo w hotelarstwie Podręcznik Podstawy ekonomiczne i prawne w hotelarstwie
15,30
PLN
30,60 PLN
Oszczędzasz 15.30 PLN