Książka jest skierowana do pacjentów cierpiących na dolegliwości trzustki. Autorzy przekazują podstawowe informacje o budowie i funkcjonowaniu tego narządu oraz o najczęściej występujących schorzeniach. Omawiają przyczyny, objawy i możliwości leczenia, do którego również zalicza się stosowanie odpowiedniej diety. Opracowane przy współpracy z dietetyczkami jadłospisy zamieszczone w poradniku są jego bardzo cennym uzupełnieniem.
Choroby trzustki
Ostre zapalenie trzustki
Chory po przebyciu ostrego zapalenia trzustki (po wypisaniu ze szpitala)
Jadłospisy dla chorych w okresie zdrowienia po ostrym zapaleniu trzustki
Przewlekłe zapalenie trzustki
Jadłospisy dla chorych na przewlekłe zapalenie trzustki
Zawartość najważniejszych składników pokarmowych w wybranych produktach spożywczych i potrawach
Piśmiennictwo
Spis treści
Rola trzustki w organizmie człowiekaChoroby trzustki
Ostre zapalenie trzustki
Chory po przebyciu ostrego zapalenia trzustki (po wypisaniu ze szpitala)
Jadłospisy dla chorych w okresie zdrowienia po ostrym zapaleniu trzustki
Przewlekłe zapalenie trzustki
Jadłospisy dla chorych na przewlekłe zapalenie trzustki
Zawartość najważniejszych składników pokarmowych w wybranych produktach spożywczych i potrawach
Piśmiennictwo
Książka
-
ISBN:
978-83-200-4556-7
-
Autor:
Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2013
-
Format:
14.5x20.5cm
-
Liczba stron:
160
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Choroby żołądka i dwunastnicy
32,20
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Żywienie osób w wieku starszym
32,20
PLN
Gazy jelitowe
32,20
PLN
Celiakia Porady lekarzy i dietetyków
32,20
PLN
Choroby żołądka i dwunastnicy
32,20
PLN
Kamica żółciowa
32,20
PLN