Autor, Redaktor: Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski,
Waga produktu: 0.190 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 4.99 PLN
Książka jest skierowana do pacjentów cierpiących na dolegliwości trzustki. Autorzy przekazują podstawowe informacje o budowie i funkcjonowaniu tego narządu oraz o najczęściej występujących schorzeniach. Omawiają przyczyny, objawy i możliwości leczenia, do którego również zalicza się stosowanie odpowiedniej diety. Opracowane przy współpracy z dietetyczkami jadłospisy zamieszczone w poradniku są jego bardzo cennym uzupełnieniem.

Spis treści

Rola trzustki w organizmie człowieka
Choroby trzustki
Ostre zapalenie trzustki
Chory po przebyciu ostrego zapalenia trzustki (po wypisaniu ze szpitala)
Jadłospisy dla chorych w okresie zdrowienia po ostrym zapaleniu trzustki
Przewlekłe zapalenie trzustki
Jadłospisy dla chorych na przewlekłe zapalenie trzustki
Zawartość najważniejszych składników pokarmowych w wybranych produktach spożywczych i potrawach
Piśmiennictwo

Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-4556-7

  • Autor: 

    Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2013

  • Format: 

    14.5x20.5cm

  • Liczba stron: 

    160

  • Oprawa: 

    Miękka

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...