Jak rozpoznać dobre mięso i jak je dzielić? W jaki sposób oczyścić żeberka, wiązać wołowinę czy pokroić udziec jagnięcy? W czym tkwi sekret smacznego bulionu wołowego? Mnóstwo wskazówek i dobrych rad dla wszystkich, przygotowujących mięso, to wstęp do zestawu blisko stu inspirujących przepisów na najlepsze mięsne potrawy, m.in. na idealny stek, tradycyjne Osso buco, czy gotowaną na wolnym ogniu łopatkę jagnięcą. Wspaniałe poglądowe zdjęcia. Książka niezbędna w kuchennej bibliotece.
2. Podstawowe informacje
3. Potrawy smażone
4. Potrawy pieczone
5. Potrawy duszone
6. Gulasze zapiekanki i potrawy z curry
7. Potrawy grilowane
8. Tabele przeliczeń
9. Indeks
Spis treści
1. Wstęp2. Podstawowe informacje
3. Potrawy smażone
4. Potrawy pieczone
5. Potrawy duszone
6. Gulasze zapiekanki i potrawy z curry
7. Potrawy grilowane
8. Tabele przeliczeń
9. Indeks
Książka
-
ISBN:
978-83-8031-237-1
-
Autor:
Manning Anneka
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2015
-
Format:
19.0x24.0cm
-
Liczba stron:
192
-
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Inne tytuły z tej serii:
Dieta oczyszczająca i regeneracyjna
84,24
PLN
Żywienie w chorobach kostno stawowych
75,76
PLN
Dieta doktora Franka
43,40
PLN
Dieta dla alergików Jak unikać alergii pokarmowych Przepisy i wskazówki
9,72
PLN
19,43 PLN
Oszczędzasz 9.71 PLN
Dieta antyreumatyczna
21,40
PLN
Dieta bez mleka i glutenu
24,80
PLN
Dna moczanowa Poradnik dla pacjenta
33,60
PLN
Diety niskoenergetyczne
67,28
PLN
Dietetyczna kuchnia wegetariańska
84,24
PLN
Dieta antyhistaminowa
50,20
PLN
Dieta dla aktywnych Paleo Dieta
28,70
PLN
Dieta łatwo strawna
46,02
PLN
Dieta odpornościowa
22,20
PLN