Wrocław 2004, wydanie 1, format 130 x 200, objętość 176 str., oprawa miękka
Kolejna książka traktująca o potędze tkwiącej w racjonalnym odżywianiu i o wielkiej mocy ziół. Dowiedzieć się z niej można, co powoduje, że chorujemy, w jaki sposób warto poprawiać własne samopoczucie, dlaczego najlepiej jeść pomidory, kalafior i śliwki, a potrawy doprawiać czosnkiem, pokrzywą, cynamonem, gorczycą itd.
Spis treści
WstępFunkcje układu odpornościowego
Mechanizmy odpornościowe
Stymulacja immunologiczna
Nadmierne pobudzenie układu odpornościowego
Czynniki osłabiające system odpornościowy
Czynniki wspomagające system odpornościowy
Dieta
Składniki odżywcze podnoszące odporność
Produkty spożywcze pobudzające odporność
Zioła
Rośliny lecznicze wzmacniające system immunologiczny
Zalecenia Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka
Styl życia
PRZEPISY
Zupy
Surówki i sałatki
Potrawy jarskie
Potrawy z ryb i owoców morza
Potrawy z drobiu
Potrawy z mięsa
Desery
Napoje
Bibliografia. Indeks
Książka
-
ISBN:
83-7277-173-1
-
Autor:
Barbara Jakimowicz-Klein
Inne tytuły z tej serii:
Żywienie w chorobach kostno stawowych
48,70
PLN
Diety niskoenergetyczne
48,70
PLN
Czosnek dla zdrowia i smaku
17,50
PLN
Dieta dla aktywnych Paleo Dieta
28,70
PLN
Dieta oczyszczająca i regeneracyjna
57,00
PLN
Żywienie chorych z nowotworami
48,70
PLN
Dietetyczna kuchnia wegetariańska
56,90
PLN
Dieta kobiety pracującej
21,00
PLN
Żywienie a uroda
21,40
PLN
Dieta dla biznesmena
27,90
PLN
Dieta witalna
17,40
PLN
Celiakia Porady lekarzy i dietetyków
32,20
PLN
Dieta antyreumatyczna
21,40
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Joga hormonalna
43,30
PLN
Czosnek dobry na wszystko
13,00
PLN