Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Barbara Jakimowicz-Klein,
Waga produktu: 0.300 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 5.99 PLN
Wydawca: Astrum

Wrocław 2004, wydanie 1, format 130 x 200, objętość 176 str., oprawa miękka


Kolejna książka traktująca o potędze tkwiącej w racjonalnym odżywianiu i o wielkiej mocy ziół. Dowiedzieć się z niej można, co powoduje, że chorujemy, w jaki sposób warto poprawiać własne samopoczucie, dlaczego najlepiej jeść pomidory, kalafior i śliwki, a potrawy doprawiać czosnkiem, pokrzywą, cynamonem, gorczycą itd.

Spis treści

Wstęp
Funkcje układu odpornościowego
Mechanizmy odpornościowe
Stymulacja immunologiczna
Nadmierne pobudzenie układu odpornościowego
Czynniki osłabiające system odpornościowy
Czynniki wspomagające system odpornościowy
Dieta
Składniki odżywcze podnoszące odporność
Produkty spożywcze pobudzające odporność
Zioła
Rośliny lecznicze wzmacniające system immunologiczny
Zalecenia Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka
Styl życia
PRZEPISY
Zupy
Surówki i sałatki
Potrawy jarskie
Potrawy z ryb i owoców morza
Potrawy z drobiu
Potrawy z mięsa
Desery
Napoje
Bibliografia. Indeks


Książka

  • ISBN: 

    83-7277-173-1

  • Autor: 

    Barbara Jakimowicz-Klein

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...