Waga produktu: 0.59 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 4.99 PLN
Wydawca: Olimp Media

Kuchnia śródziemnomorska to kwintesencja zdrowia i smaku. Dzięki oliwie, oliwkom i morskim rybom dostarcza zalecanych przez dietetyków nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Królują w niej świeże warzywa, znakomite sery i jogurty oraz aromatyczne zioła, jak bazylia, oregano czy rozmaryn. Przysmaki, z których słynie region Morza Śródziemnego, są proste w wykonaniu – wiele z nich podbiło cały świat, jak pizza, spaghetti, sałatka grecka. Coraz większą popularnością cieszą się także hummusy i dania na bazie kasz kuskus i bulgur – charakterystyczne dla krajów Afryki ółnocnej.Ta książka jest jak wspomnienie słonecznych wakacji w Grecji, Włoch czy Hiszpanii. Przypomni wam smak greckich specjałów: musaki, gyrosu i tzatziki, włoskich deserów: panna cotty i tiramisu, hiszpańskiej paelli i gazpacho.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7707-196-0

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2018

  • Format: 

    190 x 230

  • Liczba stron: 

    192

  • Oprawa: 

    miękka

Inne tytuły z tej serii: