Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Anna Dyk,
Waga produktu: 0.260 kg
EAN: 9788372779007
Wysyłka od: 9.00 PLN
Wydawca: Astrum

Książka Zupy podstawą diety autorstwa Anny Dyk, dietetyka żywienia, nawiązuje do tzw. żywności funkcjonalnej i modnego ostatnio terminu odżywianie medyczne, którego zadaniem jest wykorzystanie czynników bioaktywnych w jedzeniu.
Diety oparte na zupach bogatych w warzywa, a co za tym idzie w mikroelementy, witaminy, białka i węglowodany, jeśli skorelowane są z naszą płcią, wiekiem, wagą oraz stanem zdrowia mogą pomóc w hamowaniu procesów starzenia.
Związki zawarte w dietach opartych na zupach z powodzeniem mogą być wykorzystane do walki z nadwagą, pomagając utracić zbędne kilogramy. Niektóre zupy, takie jak kapuśniak, zupy jarzynowe, warzywne, bez dodatku mięsa, mogą w krótkim czasie przyczynić się do utraty znacznej masy ciała.
Autorka jednak radzi, aby diety na bazie zup stosować w dłuższej perspektywie, ponieważ utrata masy ciała powinna być bardziej powolna i stopniowana.
Zawarte w tej książce przepisy oraz wiedza o ich składnikach pozwolą Ci stracić część nadwagi bez efektu jo-jo. Wszystko zależy od tego, jaki rodzaj zupy wykorzystasz w diecie swojej lub domowników.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7277-900-7

  • Autor: 

    Anna Dyk

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2016

  • Format: 

    14.5x20.5cm

  • Liczba stron: 

    194

  • Oprawa: 

    Miękka

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss