Autor, Redaktor: Zofia Wieczorek-Chełmińska,
Waga produktu: 0.250 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 4.99 PLN

Warszawa 2013, wydanie 2, format 205 x 145, objętość 224 str., oprawa miękka

Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi.

A my? My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory. Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc dłużej! A na to jest jedna rada: zmienić radykalnie sposób żywienia. I nie chodzi tu wcale o to, aby się głodzić i męczyć wymyślnymi dietami. Po prostu trzeba jeść inaczej. A jak - dajemy wam gotową "receptę".

Spis treści

Część ogólna

Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Zdrowotna ocena jakości produktów spożywczych
Profilaktyka i leczenie dietetyczne w niektórych chorobach układu krążenia
Ważniejsze produkty spożywcze zapobiegające chorobom okładu krążenia
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Zasady racjonalnego żywienia
Przykłady tygoniowych jadłospisów

Część szczegółowa

Napoje
Chleb domowy
Dodatki do pieczywa
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa cielęcego, wołowego, drobiu i ryb
Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
Potrawy jarskie
Potrawy z warzyw i ziemniaków
Sosy
Desery i wypieki domowe
Piśmiennictwo
Skorowidz


Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-2736-5

  • Autor: 

    Zofia Wieczorek-Chełmińska

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...