Autor, Redaktor: Zofia Wieczorek-Chełmińska,
Waga produktu: 0.300 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 4.99 PLN

Warszawa 2011, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 248 str., oprawa miękka

Osteoporoza dotyka osoby w wieku średnim i starsze. Często dowiadujemy się o jej występowaniu przy pierwszym złamaniu kości. Wtedy pojawia się problem zastosowania odpowiedniego leczenia, czyli przede wszystkim diety bogatej w składniki mineralne, które sprzyjają odbudowie nadwątlonej struktury kości. Proponowane w tej książce przepisy są doskonałym uzupełnieniem codziennego, monotonnego i nieracjonalnego żywienia większości z nas.

Spis treści

Część ogólna

Rola układu kostnego
Osteoporoza
Inne schorzenia narządu ruchu
Dieta profilaktyczna i lecznicza w osteoporozie
Zasady zdrowego żywienia
Dobór środków spożywczych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Przykład tygodniowego jadłospisu
Część szczegółowa


Napoje
Chleb domowy
Dodatki do pieczywa
Zakwasy
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa zwierzząt rzeźnych, drobiu i ryb
Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
Potrawy jarskie
Potrawy z warzyw i owoców
Sosy
Desery
Piśmiennictwo
Spis potraw


Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-4393-8

  • Autor: 

    Zofia Wieczorek-Chełmińska

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...