Autor, Redaktor: Zofia Wieczorek-Chełmińska,
Waga produktu: 0.360 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 4.99 PLN

Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska.

W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety. Należy sięgać po produkty naturalne zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tego typu porady i gotowe przepisy kulinarne przedstawiamy Państwu w tej książce.

Spis treści

Część ogólna

Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Ocena zdrowotna jakości produktów spożywczych
Żywienie w przewlekłych chorobach wątroby
Kamica żółciowa
Przewlekłe zapalenie trzustki
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw

Część szczegółowa

Napoje
Chleb domowy
Dodatki do pieczywa
Przystawki
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
Potrawy jarskie
Potrawy z warzyw i ziemniaków
Sosy
Desery
Wypieki domowe
Piśmiennictwo
Skorowidz


Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-4493-5

  • Autor: 

    Zofia Wieczorek-Chełmińska

  • Wydanie: 

    2

  • Rok wydania: 

    2013

  • Format: 

    20.5x14.5cm

  • Liczba stron: 

    312

  • Oprawa: 

    Miękka

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...