Warszawa 2003, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 208 str., oprawa miękka
W tej książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m. in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów leczenia tych schorzeń. Bardzo ważna dla skutecznej terapii jest znajomość zasad przygotowywania posiłków i doboru odpowiednich grup produktów. Sprawdzone i smaczne przepisy proponowane w tej publikacji mogą być nieocenioną pomocą dla pacjentów oraz ich opiekunów w planowaniu codziennych jadłospisów.
Spis treści
Część ogólnaRodzaje diet mających zastosowanie w chorobach nerek
Charakterystyka diet mających zastosowanie w chorobach nerek i dróg moczowych
Wybrane zagadnienia z technologii potraw
Dietetyczna ocena przypraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych
Lista niektórych produktów z podaniem ich ilości w gramach i przybliżonych miarach
Część szczegółowa
Przepisy potraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych
Piśmiennictwo
Spis potraw
Książka
-
ISBN:
978-83-200-2800-0
-
Autor:
Zofia Wieczorek-Chełmińska
Inne tytuły z tej serii:
Kuchnia antyrakowa
45,80
PLN
Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi
22,60
PLN
Ciasta i desery dla diabetyków
22,60
PLN
Dieta dla serca i układu krążenia
24,60
PLN
Dieta dla alergików Jak unikać alergii pokarmowych Przepisy i wskazówki
9,72
PLN
19,43 PLN
Oszczędzasz 9.71 PLN
Żywienie w chorobach kostno stawowych
75,76
PLN
Dna moczanowa Dieta i jadłospisy
30,00
PLN
Dna moczanowa Poradnik dla pacjenta
33,60
PLN
Wylecz choroby serca
44,90
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Dieta oczyszczająca i regeneracyjna
84,24
PLN
Diety niskoenergetyczne
67,28
PLN