Autor, Redaktor: Zofia Wieczorek-Chełmińska,
Waga produktu: 0.320 kg
Wysyłka od: 4.99 PLN

Warszawa 2003, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 208 str., oprawa miękka

W tej książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m. in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów leczenia tych schorzeń. Bardzo ważna dla skutecznej terapii jest znajomość zasad przygotowywania posiłków i doboru odpowiednich grup produktów. Sprawdzone i smaczne przepisy proponowane w tej publikacji mogą być nieocenioną pomocą dla pacjentów oraz ich opiekunów w planowaniu codziennych jadłospisów.

Spis treści

Część ogólna

Rodzaje diet mających zastosowanie w chorobach nerek
Charakterystyka diet mających zastosowanie w chorobach nerek i dróg moczowych
Wybrane zagadnienia z technologii potraw
Dietetyczna ocena przypraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych
Lista niektórych produktów z podaniem ich ilości w gramach i przybliżonych miarach

Część szczegółowa

Przepisy potraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych

Piśmiennictwo
Spis potraw


Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-2800-0

  • Autor: 

    Zofia Wieczorek-Chełmińska

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...