Autor, Redaktor: Zofia Wieczorek-Chełmińska,
Waga produktu: 0.320 kg
Wysyłka od: 4.99 PLN

Warszawa 2014, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 232 str., oprawa miękka

Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach. Zaletą tej książki jest niewątpliwie bardzo duża liczba sprawdzonych przepisów na smaczne potrawy.

Spis treści

Część ogólna

Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Ocena zdrowotna produktów spożywczych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Przyprawy ziołowe, warzywne i korzenne przyjazne w chorobach przewodu pokarmowego
Charakterystyka i zastosowanie diet w chorobach przewodu pokarmowego

Część szczegółowa

Przepisy potraw stosowanych w chorobach przewodu pokarmowego


Piśmiennictwo
Alfabetyczny spis potraw


Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-4862-9

  • Autor: 

    Zofia Wieczorek-Chełmińska

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...