Warszawa 2014, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 232 str., oprawa miękka
Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach. Zaletą tej książki jest niewątpliwie bardzo duża liczba sprawdzonych przepisów na smaczne potrawy.
Spis treści
Część ogólnaZapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Ocena zdrowotna produktów spożywczych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Przyprawy ziołowe, warzywne i korzenne przyjazne w chorobach przewodu pokarmowego
Charakterystyka i zastosowanie diet w chorobach przewodu pokarmowego
Część szczegółowa
Przepisy potraw stosowanych w chorobach przewodu pokarmowego
Piśmiennictwo
Alfabetyczny spis potraw
Książka
-
ISBN:
978-83-200-4862-9
-
Autor:
Zofia Wieczorek-Chełmińska
Inne tytuły z tej serii:
Dieta w osteoporozie
16,80
PLN
Dna moczanowa Poradnik dla pacjenta
33,60
PLN
Dna moczanowa Dieta i jadłospisy
30,00
PLN
Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi
22,60
PLN
Kuchnia antyrakowa
45,80
PLN
Żywienie w chorobach kostno stawowych
75,76
PLN
Dieta dla alergików Jak unikać alergii pokarmowych Przepisy i wskazówki
9,72
PLN
19,43 PLN
Oszczędzasz 9.71 PLN
Dieta dla serca i układu krążenia
24,60
PLN
Ciasta i desery dla diabetyków
22,60
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Dieta oczyszczająca i regeneracyjna
84,24
PLN
Diety niskoenergetyczne
67,28
PLN