Żywienie dojelitowe i pozajelitowe to kompleksowy przewodnik dla osób pracujących z pacjentami wymagającymi leczenia żywieniowego, zawierający specjalistyczną wiedzę z zakresu żywienia klinicznego. W książce poruszane są najważniejsze aspekty leczenia i profesjonalnego pielęgnowania pacjentów poddawanych terapii żywieniowej, zarówno w warunkach opieki stacjonarnej jak i ambulatoryjnej. Przedstawione są również zagadnienia związane z kwestią finansowania, dokumentowania i rozliczania procedur żywieniowych. Wiedza teoretyczna i empiryczna przekazana przez interdyscyplinarny zespół autorów, reprezentujących kilkanaście ośrodków żywieniowych w Polsce, gwarantuje wieloaspektowe i dogłębne spojrzenie na skomplikowany proces leczenia żywieniowego. Podręcznik dedykujemy pielęgniarkom, studentom pielęgniarstwa, medycyny, dietetyki oraz wszystkim praktykom zainteresowanym leczeniem żywieniowym.
Parametry
-
Tytuł:
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe
-
ISBN:
9788301231279
-
Autor:
Przemysław Matras, Lidia Bartoszewska
-
Rok wydania:
2023
-
Numer wydania:
1
-
Liczba stron:
300
-
Szerokość produktu:
17,6
-
Wysokość produktu:
25
-
Okładka:
miękka