Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Andrzej W. Szawłowski
Waga produktu: 2.2 kg
Realizacja zamówienia: 2 dni
Wysyłka od: 6.99 PLN

Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej.
Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym.
To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak również dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową.
Patronat merytoryczny : Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego

Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-5887-1

  • Autor: 

    Andrzej W. Szawłowski

  • Redaktor: 

    Szawłowski Andrzej W., Gromadzka-Ostrowska Joanna, Paluszkiewicz Piotr, Słodkowski Maciej, Sobocki J

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2020

  • Format: 

    200 x 250

  • Liczba stron: 

    1058

  • Oprawa: 

    twarda

Inne tytuły z tej serii: