Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Agata Lewandowska,
Waga produktu: 0.330 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 9.00 PLN
Wydawca: RM
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
- 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
- wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
- praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
- porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,
- tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.

Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

Książka

  • Autor: 

    Agata Lewandowska

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2017

  • Format: 

    16.4x23.2

  • Liczba stron: 

    192

  • Oprawa: 

    Miękka

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss