Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Barbara Jakimowicz-Klein,
Waga produktu: 0.195 kg
EAN: 9788364786273
Wysyłka od: 9.00 PLN
Wydawca: Astrum

Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka – Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie.
W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!

Książka

  • ISBN: 

    978-83-64786-27-3

  • Autor: 

    Barbara Jakimowicz-Klein

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2017

  • Format: 

    15.0x20.5cm

  • Liczba stron: 

    150

  • Oprawa: 

    miękka

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

aaa ssss