Książka do ćwiczeń laboratoryjnych z chemii żywności.
Składniki żywności i ich reakcje charakterystyczne
Ćwiczenie 2.
Kinetyka zmian chemicznych w tłuszczach poddawanych mikrofalowemu i tradycyjnemu ogrzewaniu
Ćwiczenie 3.
Hydroliza enzymatyczna tłuszczów
Ćwiczenie 4.
Właściwości fizykochemiczne białek mleka – kazeiny
Ćwiczenie 5.
Badanie właściwości fizykochemicznych żywności – na przykładzie miodów pszczelich
Ćwiczenie 6.
Izolacja i charakterystyka olejków eterycznych z żywnościowych surowców roślinnych
Ćwiczenie 7.
Obliczenia z zakresu chemii i analizy żywności
Spis treści
Ćwiczenie 1.Składniki żywności i ich reakcje charakterystyczne
Ćwiczenie 2.
Kinetyka zmian chemicznych w tłuszczach poddawanych mikrofalowemu i tradycyjnemu ogrzewaniu
Ćwiczenie 3.
Hydroliza enzymatyczna tłuszczów
Ćwiczenie 4.
Właściwości fizykochemiczne białek mleka – kazeiny
Ćwiczenie 5.
Badanie właściwości fizykochemicznych żywności – na przykładzie miodów pszczelich
Ćwiczenie 6.
Izolacja i charakterystyka olejków eterycznych z żywnościowych surowców roślinnych
Ćwiczenie 7.
Obliczenia z zakresu chemii i analizy żywności
Książka
-
ISBN:
978-83-7583-001-9
-
Autor:
Agata Górska, Marta Łobacz
-
Wydanie:
2
-
Rok wydania:
2009
-
Format:
165 x 235 mm
-
Liczba stron:
135
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Zasady żywienia Podręcznik część 2
32,50
PLN
Dieta bezglutenowa co wybrać
71,47
PLN
Czy wiesz ile jesz
12,70
PLN
Technologia żywności i żywienia
32,00
PLN
Vademecum żywienia człowieka
21,50
PLN
Superfood
30,10
PLN
Ocena żywności i żywienia
28,40
PLN
Biotechnologia żywności
59,50
PLN
Bądź twórcą swojego zdrowia
28,40
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...