Spis treści:
Paulina Duma-Kocan, Mariusz Rudy, Marian Gil, Renata Stanisławczyk, Kształtowanie właściwości prozdrowotnych żywności
Michał Miłek, Ewelina Sidor, Joanna Hęclik, Małgorzata Dżugan, Właściwości antyoksydacyjne propolisu, pierzgi i pyłku pszczelego
Marian Gil, Mariusz Rudy, Paulina Duma-Kocan, Renata Stanisławczyk, Zastosowanie technologii sous vide w utrwalaniu mięsa
Mariusz Rudy, Wpływ procesu pieczenia na zróżnicowanie składu chemicznego mięśnia najdłuższego grzbietu pozyskanego z tusz bydła
Mariusz Rudy, Marian Gil, Paulina Duma-Kocan, Renata Stanisławczyk, Janusz R. Mroczek, Wpływ procesu pieczenia na zróżnicowanie parametrów tekstury mięśnia najdłuższego grzbietu pozyskanego z tusz bydła
Kamil Szopa, Agata Znamirowska, Wpływ czasu przechowywania na jakość mleka fermentowanego z regionu Podkarpacia
Karolina Zięba, Anna Augustyńska-Prejsnar, Ocena wpływu zastosowania uwodnionych nasion gryki i owsa jako zamiennika bułki pszennej na jakość pulpetów drobiowych
Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Magdalena Buniowska, Małgorzata Pawlos, Magdalena Kowalczyk, Maciej Kluz, Zastosowanie chelatu aminokwasowego żelaza i witaminy C do produkcji koziego mleka fermentowanego przez Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bb-12
Natalia Żurek, Zuzanna Posadzka, Marcin Lewicki, Weronika Panek, Ireneusz Kapusta, Barbara Kogut, Zawartość związków prozdrowotnych w napojach owocowych z dodatkiem naparu z kwiatów nagietka
Katarzyna Marciniak-Łukasiak, Ewelina Laskowska, Iwona Szymańska, Anna Żbikowska, Jakość smażonego makaronu instant wzbogaconego dodatkiem korzenia maca
Parametry
-
Tytuł:
Potencjał biologiczny żywności część 1
-
ISBN:
9788379969272
-
Autor:
Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek
-
Rok wydania:
2021
-
Numer wydania:
1
-
Liczba stron:
116
-
Szerokość produktu:
16.5
-
Wysokość produktu:
23.5
-
Okładka:
miękka