Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Michalak Aldona, Kotomska Marta, Danielewicz Roman
Waga produktu: 0.45 kg
Realizacja zamówienia: 2 dni
Wysyłka od: 5.99 PLN

Nowoczesna publikacja przybliżająca aktualne standardy i procedury postępowania z zakresu specjalistycznych małoinwazyjnych zabiegów operacyjnych w chirurgii ogólnej. Przygotowana została przez zespół doświadczonych pielęgniarek operacyjnych i biegłych w swoich dziedzinach chirurgów z różnych ośrodków w Polsce.

W książce przedstawiono najważniejsze i najczęstsze rodzaje operacji wykonywane techniką laparoskopową w chirurgii przewodu pokarmowego, trzustki, wątroby, śledziony i przepuklin brzusznych.

Szczegółowo omówiono:
stosowany sprzęt i instrumentarium,
sposoby ułożenia pacjenta na stole operacyjnym,
opiekę anestezjologiczną i techniki znieczulenia,
podstawowe techniki operacyjne, z dokładnym przedstawieniem poszczególnych etapów zabiegów,
aspekty pracy personelu pielęgniarskiego na bloku operacyjnym.

Mamy nadzieję, że ten doskonały przewodnik będzie codziennym towarzyszem w życiu zawodowym instrumentariuszek i młodych adeptów chirurgii małonwazyjnej.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-5934-2

  • Redaktor: 

    Michalak Aldona, Kotomska Marta, Danielewicz Roman

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2020

  • Format: 

    165 x 235

  • Liczba stron: 

    180

  • Oprawa: 

    miękka

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...