"Stop Alergiom" jest kolejną książką Beaty Peszko, która tym razem wnikliwie zajęła się rozmaitego pochodzenia alergiami, m.in. pokarmowymi, wziewnymi, krzyżowymi, na sierść zwierząt. Autorka dużo uwagi poświęciła wpływowi mleka i jego przetworów oraz mąki pszennej na nasze zdrowie, a także nietolerancji na gluten, opisała też wiele przyczyn alergii, koncentrując się na jakości współczesnego pożywienia, dodatkach chemicznych dodawanych do żywności, GMO, zakażeniach pasożytniczych czy grzybach Candida. Omówione są dokładnie alergie u dzieci oraz świadome macierzyństwo.
Autorka prezentuje naturalne suplementacje oraz receptury preparatów ziołowych jako przykłady niekonwencjonalnych metod leczenia, pomocnych w zmaganiach się z alergiami. W książce zamieszczona jest też tabela zawierająca spis wywołujących alergie dodatków do żywności, ich opis, zastosowanie i skutki uboczne.
Sam zamysł napisania książki zrodził się z potrzeby chwili, ponieważ alergie - tak jak otyłość - stały się plagą współczesności, co nalezy sobie jak najszybciej uświadomić.
Żyjmy w zgodzie z naturą i korzystajmy z niekonwencjonalnych metod leczenia, gdyż - wedle słów mądrego Hipokratesa - "Przyroda jest lekarzem dla wszystkich chorób". Warto z tej wiedzy skorzystać, gdy ma się na uwadze swoje własne zdrowie.
Książka
-
ISBN:
978-83-939938-4-0
-
Autor:
Peszko Beata
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2015
-
Format:
150 x 210 mm
-
Liczba stron:
200
-
Oprawa:
Miękka