-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.LEW
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
"Stop Alergiom" jest kolejną książką Beaty Peszko, która tym razem wnikliwie zajęła się rozmaitego pochodzenia alergiami, m.in. pokarmowymi, wziewnymi, krzyżowymi, na sierść zwierząt. Autorka dużo uwagi poświęciła wpływowi mleka i jego przetworów oraz mąki pszennej na nasze zdrowie, a także nietolerancji na gluten, opisała też wiele przyczyn alergii, koncentrując się na jakości współczesnego pożywienia, dodatkach chemicznych dodawanych do żywności, GMO, zakażeniach pasożytniczych czy grzybach Candida. Omówione są dokładnie alergie u dzieci oraz świadome macierzyństwo.
Autorka prezentuje naturalne suplementacje oraz receptury preparatów ziołowych jako przykłady niekonwencjonalnych metod leczenia, pomocnych w zmaganiach się z alergiami. W książce zamieszczona jest też tabela zawierająca spis wywołujących alergie dodatków do żywności, ich opis, zastosowanie i skutki uboczne.
Sam zamysł napisania książki zrodził się z potrzeby chwili, ponieważ alergie - tak jak otyłość - stały się plagą współczesności, co nalezy sobie jak najszybciej uświadomić.
Żyjmy w zgodzie z naturą i korzystajmy z niekonwencjonalnych metod leczenia, gdyż - wedle słów mądrego Hipokratesa - "Przyroda jest lekarzem dla wszystkich chorób". Warto z tej wiedzy skorzystać, gdy ma się na uwadze swoje własne zdrowie.
Książka
-
ISBN:
978-83-939938-4-0
-
Autor:
Peszko Beata
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2015
-
Format:
150 x 210 mm
-
Liczba stron:
200
-
Oprawa:
Miękka