-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Alfa Medica Press
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Bielsko-Biała 2011, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 184 str., oprawa miękka
Książkę tę chciałabym rekomendować jako lekturę uzupełniającą do II wydania Zakażeń szpitalnych pod redakcją dr Alicji Pawińskiej z nadzieją, że publikacja będzie stanowiła cenne źródło informacji dla osób odpowiedzialnych za organizację pracy poszczególnych jednostek szpitala.
Informacje zawarte w książce są nieocenionym źródłem wiedzy na temat podstawowych zasad bezpiecznego leczenia pacjentów. Mam nadzieję, że przedstawione wiadomości ułatwią zespołowi kontroli zakażeń szpitalnych współpracę z administracją szpitala w kwestii decyzji dotyczących podnoszenia standardów i bezpieczeństwa leczenia.
Spis treści
Przedmowa1. Bezpieczne żywienie w szpitalu
2. Bezpieczeństwo wody w zakładach opieki zdrowotnej
4. Bielizna szpitalna i łóżko pacjenta
5. Dezynfekcja i sterylizacja
6. Organizacja systemu utrzymania czystości w zakładzie opieki zdrowotnej
7. Mikrobiologiczne monitorowanie środowiska szpitalnego
8. Higiena rąk personelu medycznego
Książka
-
ISBN:
978-83-7522-068-1
-
Autor:
Alicja Pawińska