Autor, Redaktor: Zofia Wieczorek-Chełmińska,
Waga produktu: 0.320 kg
Wysyłka od: 4.99 PLN

Warszawa 2011, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 232 str., oprawa miękka

Sposób odżywiania wpływa na nasz organizm. Dotyczy to także układu odpornościowego. Nieprawidłowo dobrane składniki odżywcze, nieodpowiedni sposób przyrządzania potraw lub zbyt bogata w tłuszcze dieta powodują osłabienie naszej odporności. Autorka podaje podstawowe zasady racjonalnego przygotowywania posiłków, uwzględniając potrzeby osób, które zmagają się z chorobami nowotworowymi. Główną część książki stanowią przepisy na potrawy, które wspomagają układ odpornościowy.

Spis treści

Część ogólna
Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Zasady zdrowego żywienia
Produkty spożywcze źródłem składników pokarmowych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Żywienie a choroby nowotworowe

Część szczegółowa
Napoje
Chleb domowy
Dodatki do pieczywa
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
Potrawy jarskie
Potrawy z warzyw i ziemniaków
Sosy
Desery

Piśmiennictwo

Spis potraw


Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-4347-1

  • Autor: 

    Zofia Wieczorek-Chełmińska

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...