Warszawa 2011, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 232 str., oprawa miękka
Sposób odżywiania wpływa na nasz organizm. Dotyczy to także układu odpornościowego. Nieprawidłowo dobrane składniki odżywcze, nieodpowiedni sposób przyrządzania potraw lub zbyt bogata w tłuszcze dieta powodują osłabienie naszej odporności. Autorka podaje podstawowe zasady racjonalnego przygotowywania posiłków, uwzględniając potrzeby osób, które zmagają się z chorobami nowotworowymi. Główną część książki stanowią przepisy na potrawy, które wspomagają układ odpornościowy.
Spis treści
Część ogólnaZapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Zasady zdrowego żywienia
Produkty spożywcze źródłem składników pokarmowych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Żywienie a choroby nowotworowe
Część szczegółowa
Napoje
Chleb domowy
Dodatki do pieczywa
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
Potrawy jarskie
Potrawy z warzyw i ziemniaków
Sosy
Desery
Piśmiennictwo
Spis potraw
Książka
-
ISBN:
978-83-200-4347-1
-
Autor:
Zofia Wieczorek-Chełmińska
Inne tytuły z tej serii:
Onkologia Podręcznik dla pielęgniarek
84,24
PLN
Rehabilitacja w onkologii
44,00
PLN
Onkologia Podręcznik dla studentów medycyny
114,08
PLN
Rak skóry jak zapobiegać i leczyć
50,21
PLN
Rak płuc
58,79
PLN
Pielęgniarstwo onkologiczne
101,30
PLN
Psychoonkologia w praktyce klinicznej
92,82
PLN
Onkologia w praktyce
101,30
PLN
Onkologia Podręcznik dla studentów i lekarzy
103,50
PLN
Nowotwory narządu wzroku
93,50
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Dieta oczyszczająca i regeneracyjna
84,24
PLN