2014, wydanie 1, objętość 248 str., oprawa miękka
Międzynarodowy bestseller, który tysiącom ludzi pomógł wygrać z chorobą, a wielu innym jej uniknąć!
Słowem „rak” określamy dziś około trzystu różnych schorzeń, na skutek których w organizmie pojawiają się zwyrodnienia o charakterze złośliwym. O raku mówi się, że jest chorobą cywilizacyjną. Istnieje co najmniej tyle samo teorii o przyczynach jego występowania, co sposobów leczenia i profilaktyki.
Dr Andrea Flemmer, znana biolożka i dietetyczka, zwraca uwagę, że mimo szczególnego charakteru chorób nowotworowych ludzki organizm ma wiele możliwości, aby samodzielnie się przed nimi bronić. Możemy i powinniśmy jednak wspomóc go odpowiednią dietą, aktywnością fizyczną oraz naturalnymi specyfikami i kuracjami. Autorka bynajmniej nie odwodzi chorych od konwencjonalnych metod leczenia raka, proponuje natomiast ich uzupełnienie o sposoby naturalne i zdrowy tryb życia. Według dr Flemmer nie tylko możemy w ten sposób zapobiec nowotworowi, ale też wspomóc organizm w walce z już zaistniałą chorobą.
W książce znajdziesz:
– opis skutecznej diety przeciwnowotworowej
– liczne przepisy na smaczne dania antynowotworowej kuchni
– spis polecanych przez autorkę popularnych ziół, grzybów i leczniczych przypraw
– listę produktów – lekarstw, terapii i suplementów diety – NIEpolecanych przez autorkę
– propozycje terapii wspomagających leczenie raka, np. tlenowej, enzymatycznej, organoterapii czy hipertermii
– porady, jak złagodzić objawy lub zapobiec skutkom ubocznym leczenia raka.
Książka
-
ISBN:
978-83-64647-02-4
-
Autor:
Andrea Flemmer
-
Redaktor:
Edyta Panek