X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Wydawnictwo Lekarskie PZWL
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Warszawa 2011, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 232 str., oprawa miękka
Sposób odżywiania wpływa na nasz organizm. Dotyczy to także układu odpornościowego. Nieprawidłowo dobrane składniki odżywcze, nieodpowiedni sposób przyrządzania potraw lub zbyt bogata w tłuszcze dieta powodują osłabienie naszej odporności. Autorka podaje podstawowe zasady racjonalnego przygotowywania posiłków, uwzględniając potrzeby osób, które zmagają się z chorobami nowotworowymi. Główną część książki stanowią przepisy na potrawy, które wspomagają układ odpornościowy.
Spis treści
Część ogólnaZapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Zasady zdrowego żywienia
Produkty spożywcze źródłem składników pokarmowych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Żywienie a choroby nowotworowe
Część szczegółowa
Napoje
Chleb domowy
Dodatki do pieczywa
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
Potrawy jarskie
Potrawy z warzyw i ziemniaków
Sosy
Desery
Piśmiennictwo
Spis potraw
Książka
-
ISBN:
978-83-200-4347-1
-
Autor:
Zofia Wieczorek-Chełmińska
Inne tytuły z tej serii:
Najnowsze metody leczenia nowotworów
52,60
PLN
Rak płuc
58,79
PLN
Dieta ketogeniczna w walce z rakiem
30,20
PLN
Naturalne substancje przeciwnowotworowe
19,70
PLN
Życie z rakiem Jadowite węże w koszyku
33,90
PLN
Możesz pokonać raka Nowy styl życia
42,40
PLN
Oswoić swojego raka
19,50
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Dieta oczyszczająca i regeneracyjna
84,24
PLN