Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Agata Górska, Marta Łobacz,
Waga produktu: 0.200 kg
Wysyłka od: 7.00 PLN
Wydawca: SGGW
Książka do ćwiczeń laboratoryjnych z chemii żywności.

Spis treści

Ćwiczenie 1.
Składniki żywności i ich reakcje charakterystyczne
Ćwiczenie 2.
Kinetyka zmian chemicznych w tłuszczach poddawanych mikrofalowemu i tradycyjnemu ogrzewaniu
Ćwiczenie 3.
Hydroliza enzymatyczna tłuszczów
Ćwiczenie 4.
Właściwości fizykochemiczne białek mleka – kazeiny
Ćwiczenie 5.
Badanie właściwości fizykochemicznych żywności – na przykładzie miodów pszczelich
Ćwiczenie 6.
Izolacja i charakterystyka olejków eterycznych z żywnościowych surowców roślinnych
Ćwiczenie 7.
Obliczenia z zakresu chemii i analizy żywności

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7583-001-9

  • Autor: 

    Agata Górska, Marta Łobacz

  • Wydanie: 

    2

  • Rok wydania: 

    2009

  • Format: 

    165 x 235 mm

  • Liczba stron: 

    135

  • Oprawa: 

    Miękka

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...