Książka do ćwiczeń laboratoryjnych z chemii żywności.
Składniki żywności i ich reakcje charakterystyczne
Ćwiczenie 2.
Kinetyka zmian chemicznych w tłuszczach poddawanych mikrofalowemu i tradycyjnemu ogrzewaniu
Ćwiczenie 3.
Hydroliza enzymatyczna tłuszczów
Ćwiczenie 4.
Właściwości fizykochemiczne białek mleka – kazeiny
Ćwiczenie 5.
Badanie właściwości fizykochemicznych żywności – na przykładzie miodów pszczelich
Ćwiczenie 6.
Izolacja i charakterystyka olejków eterycznych z żywnościowych surowców roślinnych
Ćwiczenie 7.
Obliczenia z zakresu chemii i analizy żywności
Spis treści
Ćwiczenie 1.Składniki żywności i ich reakcje charakterystyczne
Ćwiczenie 2.
Kinetyka zmian chemicznych w tłuszczach poddawanych mikrofalowemu i tradycyjnemu ogrzewaniu
Ćwiczenie 3.
Hydroliza enzymatyczna tłuszczów
Ćwiczenie 4.
Właściwości fizykochemiczne białek mleka – kazeiny
Ćwiczenie 5.
Badanie właściwości fizykochemicznych żywności – na przykładzie miodów pszczelich
Ćwiczenie 6.
Izolacja i charakterystyka olejków eterycznych z żywnościowych surowców roślinnych
Ćwiczenie 7.
Obliczenia z zakresu chemii i analizy żywności
Książka
-
ISBN:
978-83-7583-001-9
-
Autor:
Agata Górska, Marta Łobacz
-
Wydanie:
2
-
Rok wydania:
2009
-
Format:
165 x 235 mm
-
Liczba stron:
135
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Biochemia jamy ustnej
58,79
PLN
Podstawy chemii nieorganicznej 1
81,00
PLN
Biochemia Przewodnik do ćwiczeń
24,00
PLN
Diagnostyka bakteriologiczna
81,80
PLN
Mikrobiologia Krótkie wykłady
76,70
PLN
Podstawy chemii nieorganicznej 2
77,80
PLN
Chemia analityczna tom 1-2
288,50
PLN
Cena rynkowa: 339.00 PLN
Biochemia E. Bańkowski
138,60
PLN
Biochemia Krótkie wykłady
76,70
PLN
Biofizyka F. Jaroszyk
203,50
PLN
Biologia molekularna Krótkie wykłady
77,40
PLN
Biochemia Harpera Ilustrowana
229,00
PLN
Mikrobiologia lekarska
182,23
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Mikrobiologia w kosmetologii
75,76
PLN