Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Praca zbiorowa, Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna
Waga produktu: 0.59 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 9788301196264
Wysyłka od: 9.90 PLN
Wydawca: PWN

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 2 opisano:
- witaminy;
- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- toksyny surowców żywnościowych;
- dodatki do żywności i suplementy diety;
- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-01-19626-4

  • Autor: 

    Praca zbiorowa

  • Redaktor: 

    Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2017

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • Liczba stron: 

    344

  • Oprawa: 

    miękka

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

aaa ssss